Workshops

Over de denkwijze achter Onderwijs Avonturen verzorgen wij een workshop voor het basisonderwijs én het voortgezet onderwijs. Tijdens zo’n workshop gaan we dieper in op de filosofie achter Onderwijs Avonturen en ga je zelf aan de slag met een mini-avontuur. Zo leer je handig leerdoelen en 21ste eeuwse vaardigheden te koppelen aan een opdracht uit de realiteit. Je ontwerpt betekenisvolle leeractiviteiten op maat; speciaal voor  jouw leerlingen, met jouw middelen en jouw school situatie. Tijdens de workshop krijg je praktische tips om de leerwinst te verhogen en het mini-avontuur breed uit te bouwen. De volgende dag kun je al met je klas op avontuur.

De workshop verzorgen wij het liefst tijdens een studiedag, zodat je samen met je collega’s de diepte in gaat en tegelijkertijd heel praktisch bezig bent. Onderwerpen die tijdens de workshop aan de orde komen zijn:

  • energie voor leren stimuleren
  • flexibel omgaan met de grenzen tussen vakken, en tussen school- en buitenwereld
  • verantwoordelijkheid stimuleren door verantwoordelijkheid te geven en toch de regie behouden
  • kansen creëren om met en ván elkaar te leren
  • ouders, de buurt en de wereld in de school

De workshop is bijzonder geschikt voor scholen die nadenken over toekomstgericht onderwijs en daar concreet vorm aan willen geven. De workshop geeft “energie voor leren” voor leerkrachten; die energie werkt direct en zichtbaar door in de klas.