Stichting Onderwijs Avonturen

In het Nederlandse (basis-)onderwijs wordt hard gewerkt om het onderwijs zó vorm te geven dat het steeds beter gaat passen bij wat onze snel veranderende wereld van leerlingen verlangt. We zijn het over een aantal zaken steeds meer eens:

  • Kinderen en jongeren hebben naast kennis ook vaardigheden en attitudes nodig die hen in staat stellen een leven lang te blijven leren en ontwikkelen .
  • Onderwijs zou veel meer een weerspiegeling moeten zijn van de werkelijkheid; de inhoud moet betekenisvol en duurzaam zijn.
  • De leerkracht maakt het cruciale verschil; de kwaliteit van het onderwijssysteem kan nooit hoger zijn dan de kwaliteit van de leerkracht.
  • Samenwerkend leren is de motor voor ontwikkeling; in scholen waarin leerlingen en leerkrachten echt samen leren, neemt onderwijs een hoge vlucht.

Leerkrachten leren door middel van een onderwijs avontuur om 21ste eeuws onderwijs concreet en planmatig vorm te geven in de klas.

Kinderen laten zich meevoeren in het avontuur en leren onderweg 21ste eeuwse vaardigheden inzetten om reguliere leerdoelen te behalen.

Stichting Onderwijs Avonturen maakt onderwijs van de werkelijkheid:

We inspireren en motiveren leerkrachten om bewust te werken aan 21ste eeuws onderwijs in hun dagelijkse onderwijspraktijk. Betekenisvol, uitdagend, toekomstgericht, maatschappelijk betrokken en avontuurlijk onderwijs. In onze onderwijs avonturen leren leerkracht en leerlingen tegelijkertijd, elk avontuur is onderwijscontent en professionalisering in één.