Onderwijs met flow!

Superslim

Een onderwijs avontuur is geen methode, het is een manier. Een superslimme manier waardoor kinderen en leerkrachten tegelijkertijd leren. Dat gaat zoals leren meestal gaat; met vallen en opstaan. De leerkracht krijgt het gedurende het avontuur steeds beter onder de knie. Het is een avontuur, je bent onderweg.

Flow

Alles in een onderwijs avontuur is levensecht, de avonturier is echt, de opdrachten zijn echt, de groepen maken echt onderdeel uit van het avontuur. Iedereen is actief, daardoor komt alles in beweging. Dat geeft flow. Leerkrachten die op avontuur gaan hebben net zoveel plezier als hun leerlingen, ze kijken niet meer in het lesboek, ze kijken naar buiten. Daar liggen de kansen voor het oprapen.

Samen leren

Deelnemende leerkrachten ontmoeten elkaar tijdens een avontuur, in het echt én online. Door het onderling delen van ideeën en uitdagingen gedurende het avontuur, worden krachten gebundeld. Avontuurlijke leerkrachten krijgen de smaak te pakken, op een dag hebben ze geen onderwijs avontuur meer nodig. Ze maken zelf een avontuur van hun onderwijs.