In De Maat

Componiste Aura Bouw (21) schrijft en produceert muziek waarin ze klassieke stijlen combineert met pop, rock en elektronische klanken. In juni 2019 organiseert Aura een concert waarin haar muziek zal samensmelten met dans, theater, film en poëzie. Een reuze creatief project waarbij Aura de hulp van jouw klas goed kan gebruiken!

Leergebied

In De Maat is een avontuur rond kunst & cultuur educatie; muziek, dans, drama, beeldende vorming en poëzie vormen de belangrijkste thema’s. Daarnaast verwerven leerlingen kennis en vaardigheden op het gebied van taal, rekenen en wereldoriëntatie. Bij elke opdracht worden specifieke kerndoelen aangeduid, waardoor de integratie van het onderwijs avontuur met de reguliere lesstof heel eenvoudig wordt.

21ste eeuwse vaardigheden

Elk onderwijs avontuur daagt leerlingen uit tot het inzetten van 21ste eeuwse vaardigheden. Opdrachten van onze avonturiers zijn zo samengesteld dat deze altijd meerdere leerdoelen en vaardigheden omvatten. Er is voor leerlingen ruimte, om binnen de kaders van het project, op eigen wijze en op het eigen niveau te werken. Ruimte om zelf kennis, ervaringen en ideeën in te brengen.

Professionalisering

Onderwijs avonturen worden gemaakt om leerkrachten te helpen hun onderwijs integraal en toekomstgericht vorm te geven. In De Maat start met een training op woensdagmiddag 9 januari 2019 waarbij alle deelnemende leerkrachten geïnspireerd worden om de maximale leeropbrengst uit dit avontuur te halen. Een gezamenlijke kick-off bijeenkomst waarna je vol energie en ideeën met jouw klas op onderwijs avontuur gaat.

Doelgroepgroep 7 & 8 basisonderwijs
klas 1 & 2 voortgezet onderwijs
Tijdsduur11 weken (incl. 1 week voorjaarsvakantie)
Periodejanuari, februari en maart 2019
Kosten €430,- excl. BTW per klas, inclusief inspirerende training voor twee leerkrachten voorafgaand aan het avontuur.