In Beeld

Filmmaker Roel Diepstraten (26) is gefascineerd door alles wat groeit en bloeit. Met zijn camera brengt hij de wonderlijkste verrassingen uit de natuur in beeld. Voor een bijzonder filmproject is hij op zoek naar een enthousiast team dat hem kan helpen bij het vertellen van zijn verhaal over de natuur. Planten en dieren gaan de hoofdrol spelen in deze film, maar er is dus plek in de crew!

Leergebied

In Beeld is een avontuur rond natuur & milieu educatie. Daarnaast verwerven leerlingen kennis en vaardigheden op het gebied van taal, rekenen, burgerschap, kunst & cultuur en wereld- oriëntatie. Bij elke opdracht worden specifieke kerndoelen overzichtelijk aangeduid, waardoor de integratie van het onderwijs avontuur met de reguliere lesstof heel eenvoudig wordt.

21ste eeuwse vaardigheden

Elk onderwijs avontuur daagt leerlingen uit tot het inzetten van 21ste eeuwse vaardigheden. Opdrachten van onze avonturiers zijn zo samengesteld dat deze altijd meerdere leerdoelen en vaardigheden omvatten. Er is voor leerlingen ruimte, om binnen de kaders van het project, op eigen wijze en op het eigen niveau te werken. Ruimte om zelf kennis, ervaringen en ideeën in te brengen.

Professionalisering

Onderwijs avonturen worden gemaakt om leerkrachten te helpen hun onderwijs integraal en toekomstgericht vorm te geven. In Beeld start met een training op woensdagmiddag 27 maart 2019 waarbij alle deelnemende leerkrachten geïnspireerd worden om de maximale leeropbrengst uit dit avontuur te halen. Een gezamenlijke kick-off bijeenkomst waarna je vol energie en ideeën met jouw klas op onderwijs avontuur gaat.

Doelgroepgroep 7 & 8 basisonderwijs
klas 1 & 2 voortgezet onderwijs
Tijdsduur12 weken (incl. 2 weken mei vakantie)
Periodeapril, mei en juni 2019
Kosten€430,- excl. BTW per klas, inclusief inspirerende training voor twee leerkrachten voorafgaand aan het avontuur.