Ga je mee op avontuur?

We weten allemaal dat je het meest leert van echte ervaringen, toch is 90% van het onderwijs nog steeds gebaseerd op het leren uit boeken. Stichting Onderwijs Avonturen brengt daar verandering in door het maken van levensechte projecten: Onderwijs Avonturen.

In een onderwijs avontuur maakt een klas kennis met een avonturier; Dat is iemand met een bijzonder beroep, een spannende reis of een interessante missie. Een avonturier deelt zijn dagelijkse ervaringen via social media voor een aantal weken én vraagt de klas om hulp. Het team van stichting Onderwijs Avonturen maakt van die hulpvragen concrete onderwijs opdrachten op het niveau van de leerlingen.

Leerlingen gaan werkelijk met de avonturier op ontdekkingstocht en worden uitgedaagd tot leren doordat het realistisch is. De leerlingen en leerkrachten worden “part of the team” van de avonturier. In antwoord op de vragen van de avonturier geven de kinderen advies en ideeën, bedenken oplossingen of komen in actie. Zij brengen hiervan verslag uit; maken foto’s, filmpjes en presentaties van hun werk en posten deze op social media zodat de avonturier deze kan beoordelen.

Een onderwijs avontuur is betekenisvol, uitdagend, toekomstgericht, maatschappelijk betrokken en avontuurlijk onderwijs. Voor alle deelnemers ontzettend gaaf en onvergetelijk; daar kan geen lespakket of gastles tegenop.

Stichting Onderwijs Avonturen is op zoek naar avonturiers of organisaties die voor een bepaalde tijd de held willen zijn in een onderwijs avontuur.

Het onderwijs avontuur Op Zee heeft mijn zeilreis nog meer verdieping gebracht. De berichten en vragen van de kinderen geven mij en mijn team aan boord vaak een enorme energie boost, wat goed van pas komt als je in zwaar weer midden op een oceaan vaart!

Ineke van der WeijdenZeilster in de Clipper Round The World Race